01 OVER ONS

Over ons

Diervriendelijkheid is belangrijk voor je. Anders was je niet op de site van OKvlees.nl terechtgekomen. Maar het moet ook goed vlees zijn, gewoon lekker. Maar ook geen antibiotica of geen rare fratsen bij het bewerken van het vlees.

De dieren

Kwaliteit begint bij dierwelzijn. Door het langzamer groeien, het voer, het kunnen bewegen en de buitenlucht krijg je lekkerder vlees. Bij de OKvlees.nl proeverijen was een eenvoudig speklapje voor veel deelnemers vaak een plezierige smaakverrassing. Het rundvlees is afkomstig van mooie vleesras runderen. De scharrelrunderen zijn Blonde d'Aquitaines, de biologische runderen Limousins  en de grasgevoerde Hereford. Deze rassen leveren hoogwaardig vlees.

OKvlees.nl verkoopt scharrel en biologisch vlees, en grasgevoerd rundvlees. Wat zijn nu de verschillen? Allen zijn veel diervriendelijker dan regulier. En, onderschat het Scharrelvlees niet. Het heeft een niet zo goede naam gekregen, maar de OKvlees.nl scharrel kippen lopen echt buiten.  Hier kan je meer lezen. 

Het verwerken

Het verwerken begint met de onvermijdelijke slacht. Dat gebeurt in kleinschalige slachthuizen, waar het dier gerespecteerd wordt. Vanzelfsprekend worden de dieren verdoofd voor de slacht. Het verwerken zelf is ook heel belangrijk voor de kwaliteit. Het uitsnijden gebeurt zorgvuldig door vaklui. De recepten zijn zorgvuldig samengesteld, zonder overbodige ingredi├źnten. We gebruiken geen rare technische hulpmiddelen als enzymen om vlees aan elkaar te plakken. Kortom: ambachtelijke, pure verwerking door specialisten.

Het invriezen

Het vlees wordt direct na verwerking ingevroren. Het vlees is dan dus nog heel vers!  We vriezen het snel in, waardoor de kwaliteit van het vlees in stand blijft. Dit invriezen gaat veel beter dan in de vriezers van huishoudens. Daar ontstaan kristallen in het vlees die de structuur beschadigen, waardoor het vlees veel vocht verliest bij ontdooien.

Het verzenden

Al onze moeite om kwaliteit te leveren zou teniet gedaan worden als het vlees tijdens het transport ontdooit. We hebben ons verzendsysteem daarom heel robuust gemaakt. Bij de vele duizenden zendingen is het aantal ontdooide leveringen verwaarloosbaar. Het verzenden via de koeriers van PostNL: u kunt er net zo op vertrouwen als wij dat doen, ook als het warmer is dan 30 graden.

Klachten

Als je kwaliteit serieus neemt, dan neem je ook klachten serieus. Het kunnen natuurlijk ook opmerkingen zijn! Dat je bijvoorbeeld eigenlijk de kruiding iets sterker zou willen hebben. De kwaliteit van ons aanbod kunnen we verbeteren door klachten en suggesties te verwelkomen! Zie verder de informatie over hoe OKvlees.nl met klachten omgaat.

 

 EU Organic Logo
┬ę OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040