01 OVER ONS

Over ons

Naast de kwaliteit van het vlees is het voor OKvlees.nl heel belangrijk dat alle partners in de keten goed met het dier omgaan. Bij ‘Onze Boeren’ is informatie te vinden over de leverende boeren. Maar wie zit er tussen de boer en de vriescel van OKvlees.nl?

Het is belangrijk om te beseffen dat de kwaliteit van het vlees nauw samenhangt met hoe er met de dieren wordt omgegaan in het transport en bij de slacht. Stress moet vanuit dierwelzijn natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen worden. Stress heeft echter ook een slecht effect op de kwaliteit van het vlees. Dierwelzijn en kwaliteit van het vlees gaan dus hand in hand!

Een heel belangrijke rol speelt slagerij ... Dat is een van de weinige zelfslachtende slagers die Nederland nog heeft en nog op een ambachtelijke wijze werkt. Voor OKvlees.nl slacht ... de runderen en  de lammeren. Het is een klein schalige slacht, met veel aandacht voor het welzijn van het dier. ... verwerkt zo goed als al het vlees. Zij snijden dus de speklapjes, maken de hamburgers en de gerookte spekblokjes. Het vakmanschap van ... is belangrijk voor OKvlees.nl!

De kippen worden geslacht bij Esbro Doetichem. De kippen worden daar met gas verdoofd. Uitsnijden van de kippen gebeurt bij Scheria in Stompwijk. De hanen van de Lankerenhof worden bij Kemperkip geslacht en worden verdoofd dmv stroom.

Het slachten van de varkens gebeurt bij Heinen in Zelhem. Dat is een tamelijk kleinschalig slachthuis dat veel aandacht besteedt aan het dierwelzijn en de kwaliteit van het vlees. Ze gebruiken geen automatische slachtlijn die het tempo van het slachten bepaalt. Het gaat allemaal trager, maar kwaliteitsproblemen vallen dan eerder op en er kunnen corrigerende maatregelen genomen worden. De dieren worden 24 uur voor de slacht afgeleverd. In die 24 uur kunnen de dieren tot rust komen na het transport. De meeste boeren die aan OKvlees leveren zijn aangesloten bij – of leveren aan - de coöperatie ‘Bon Vivant’. Die snijden de varkens en runderen in de zogenaamde technische delen die naar van Dalen gaan.

Het geitenvlees betrekken we van Bio Goat Meat (we hebben de naam niet bedacht ;-) ) Zij verkopen as een cooperatie met 35 aangesloten geitenboeren onder de mooie naam ' De Bokkenbunker' het vlees van de geitenbokjes. 

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040