01 RECEPTEN

Recepten

Een slager die ook vis verkoopt: bij OKvlees.nl is alles mogelijk. Jaren geleden begon het voorzichtig met forel van forellenkwekerij ’t Smallert en steeds zwom er een nieuw visje bij de webshop in. Inmiddels heeft vis een eigen afdeling in de webshop. Er is forel, kabeljauw, sliptong, schol, schar, langoustine staarten, makreel, witje, steenwijting, wijting en heek te vinden. Allemaal goed schoongemaakt. Menig visboer zal jaloers van dit aanbod worden.

Behalve forel en makreel bestel ik ook altijd schar. Als kind moest ik aan het eind van de middag met een grote schaal naar de visboer verderop in de straat. Even later liep ik met diezelfde schaal vol warme gebakken schar weer naar huis. ‘Schar is smakelijker dan schol’, beweerde mijn moeder. Niets ten nadele van schol maar schar smaakt beslist verfijnd. Het zijn vaak kleinere visjes dan de grotere schol en daarom zijn ze bij OKvlees.nl per drie stuks verpakt. Wie goede eetlust heeft lust ze alle drie.

Vis bakken is simpel. Er kan niks misgaan en volgens een oude familiewijsheid: vis aan de graat wordt niet droog. Het bakken luistert dus niet al te nauw. Kijkt u vooral goed: het formaat van de vis is bepalend en of hij lekker bruin is. Dan is hij goed gebakken. Een paar minuten, veel langer zal het bakken niet duren.

Remoulade is een frisse Franse zachtzure saus die vaak bij gebakken vis wordt geserveerd. Hij is lekker bij gebakken schar en gebakken aardappeltjes, een salade ernaast en u gaat zeker smullen

Boonappetit!

OKVapril2019

Voor 4 personen:

  • 3-4 OKvlees.nl verpakkingen schar, ontdooid

  • Peper en zout

  • Zonnebloemolie om te bakken

Remouladesaus
  • 100 gram mayonaise

  • 50 gram (Griekse) yoghurt

  • 15 gram Franse mosterd

  • 30 gram augurk

  • 1 el kappertjes, uitgelekt

  • 1 el gehakte peterselie

  • Peper en zout

  • 2 el citroensap 

     
       

dot-line-431-01

Zo maakt u het:

  • Begin met de saus (dit kan ruim van tevoren, bewaar de saus in de koelkast)

  • Roer voor de saus alle ingrediënten in een kom door elkaar. Proef en maak op smaak met zout en peper. Zet apart en ga verder met de vis.

  • Spoel de vis onder koud stromend water af en dep ze goed droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper.

  • Verhit een flinke laag olie in een ruime koekenpan. Als de olie heet is leg dan de vis met de donkere kant naar beneden in de pan. Pas op voor spatten. Laat de vis 2-4 minuten rustig bakken op middelhoog  vuur. U hoeft de vis niet, zoals bij een biefstuk, heen en weer te bewegen. 

  • Draai de vis met behulp van een keerspatel voorzichtig om en bak de andere kant 2-3 minuten bruin.

    Ga zo door tot alle vis gebakken is en serveer.

     

  • Boonappetit!

 

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040