mandje is leeg
inloggen
 
 top email

Algemeen

Gebakken GansFilet

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Achtergrond informatie                 

Wilde ganzen vliegen dagelijks vrij rond en zijn daardoor mager en hebben nauwelijks eigen vet, daarom bak je de filet als biefstuk en is de baktijd kort. Als het vlees te gaar gebakken wordt verliest het z’n malsheid.

Op basis van de smaakrichting kun je onderstaande producten goed met wilde gans combineren.

tomaat, gember, lemongras, komkommer, gele paprika, groene asperge, zwarte knoflook, soja saus, bergamot, framboos, conference peer

Maaltijd onderdeel

Gebakken ganzenfilet kun je gebruiken als hoofd onderdeel van een warme maaltijd

Dit heb je nodig:

  • Ganzenfilet
  • Bakboter
  • peper, zout

Bereiding ganzen filet

ganzenfilet

  • Ontdooi de filet in de koelkast en niet erbuiten. Wanneer het buiten de koelkast gebeurt verloopt het proces niet geleidelijk genoeg. De kerntemperatuur van het vlees kan nog 0°C zijn terwijl de buitenkant al 20°C is. Houd er rekening mee dat het ontdooien in de koelkast ongeveer 12 uur duurt. Haal het vlees een uur voor je gaat bereiden uit de koelkast en uit de verpakking en leg het op een bord en dek het af met los folie.
  • De ganzenfilet op smaak brengen met peper en zout en kort om-en-om bakken.
  • De ganzenfilet uit de pan nemen en in een oven van 80˚C laten rusten.
  • Zet de temperatuur van de pan met ganzenfiletjus lager.
  • De ganzenfilet trancheren en warm serveren per portie met op een leuk bordje.

Varkenswangen a la stan

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
  • 1 kg varkenswangetjes  (ontvliesd)
  • 75 cl  leffe donker bruin Belgisch bier, of ander bruin  Belgisch  zwaar bier
  • 2 grote rode uien
  • 2 teentjes  knoflook, ik doe er meer in,  het is wat je smaak is.
  • 200 gr gedroogde abrikozen  in stukjes.
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 blaadjes laurier
  • peterselie stengel en  wat groen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  •  2 kruidnagels ( ik gebruik poeder ,dan  hoef je niet zo te vissen.;) )
  • 2 eetlepels scherpe mosterd
  • peper
  • zout
  • twee eetlepels bloem

Je kan ook van de kruiden een  bouquet garni maken. ) Maar ik laat het lekker dobberen in de pan. Is ook wel vissen , maar oké (vlees)

Lees meer

EKO-logo EU Organic Logo