01 RECENSIES

Recensies

×

Let op:

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen berichten toevoegen

Heerlijk vlees en de juiste recepten maken mensen enthousiast. Wil je dat enthousiasme met onze andere klanten delen? Zorg dat je ingelogd bent, dan kun je onderaan de pagina op de link klikken om je recensie te delen.

Gerard en Meggie: Klanttevredenheid

Geachte dame/heer,

Wij hebben nu twee keer biologisch vlees bij U besteld.

En zijn zeer tevreden over de kwaliteit/prijsverhouding.

Ook de bezorging is keurig geregeld.

Gerard en Meggie


dinsdag 11 december 2012
Nikki666: Hmmm

Gister de eerste bestelling binnengekregen. Super netjes verpakt en diepgevroren.

Vandaag de eerste speklapjes gegeten.

Smaken ze echt zoveel beter? Het idee dat de varkens een fijner leven hebben gehad maakte de speklapjes in ieder geval wel al een stuk smakelijker! 

Kan niet wachten tot morgen. Kipfilet! :)

 


zaterdag 24 november 2012
Doeswijk: Jeugdsentiment

Zojuist de 5e bestelling geplaatst, dus tijd voor een recensie:

Opgegroeid in Suriname, met eigen kippen, en rundvlees afkomstig van (wat men nu noemt) een biologische slager heb ik mij de afgelopen 17 jaar regelmatig afgevraagd waarom vlees in Nederland een nare bijsmaak heeft, meer kruiden/ specerijen nodig heeft om enigszins smaak te hebben, kortom van mindere kwaliteit is. Om deze reden ook 2 jaar lang vegetariër geweest. Maar: ik kan nu alleen maar juichend bekennen dat het biologische vlees van OKvlees de kwaliteit evenaart van de opgepeuzelde stukjes vlees uit mijn jeugd. Zoals elke ouder gun ik mijn kids het allerbeste en daarom al ruim een half jaar geen vlees meer uit de supermarkt of van de keurslager, maar alleen van OKvlees.

Peter, ga zo door!


woensdag 31 oktober 2012
lisavd: Super!

Wij zijn helemaal enthousiast!

 

Zie hier voor ons blog!

 


vrijdag 10 augustus 2012
joepie9712: Vleesvervangers

Geweldig dat de vegetarische producten van de "Vegetarische Slager"nu ook in Ede te koop zijn! Want op het gebied van vleesvervangers zijn deze producten de top!!

Willy


donderdag 09 augustus 2012
jeplat: Echt Ok!

Van de week de 2e bestelling ontvangen. Geweldig afgeleverd, keihard bevroren en wat een vracht........ Iets meer dan ik had verwacht, maar er was genoeg ruimte in de vriezer. Deze keer o.a. lamsboutschijven en runderworstjes geprobeerd. Wat ontzettend lekker. Mijn dochter en ik zijn heel kritisch op wat we eten, smaak, textuur enz. en hebben nog geen enkele tegenvaller gehad. Iedere keer weer blij verrast door de geweldige smaak en textuur. Dankjewel Okvlees, wij zijn nu al fan! We kunnen niet wachten om de rest te proberen. 

Ik hoor het trouwens graag als er dubbeldoelhaantjes verkrijgbaar zijn.....

Groetjes,

Joyce en Lyn


zondag 22 juli 2012
Claudette: Recensie Porterhouse Steak

Ik was eigenlijk op zoek naar runder ribben voor op de bbq. Zoiets als spare ribs, maar dan van het rund en dus een stuk groter. Het gaat nog een week of wat duren voor deze "special" er is, maar geen nood, OKVleesnl biedt de Porterhouse steak als alternatief: een soort dunne runderkarbonade, met bot.

Het bleek geen bbq-weer te zijn, dus gingen de porterhousers op de grillplaat. Eerst in de oven om de kerntemperatuur op 52o C te krijgen en vervolgens het vlees insmeren met olijfolie. En dan gebeurt het: op de loeihete grillplaat-2-3-4 en omkeren-2-3-4 (ja, zo kort grillen!) en apart zetten, tweede porterhouser op de grillplaat-2-3-4 en ook omkeren-2-3-4 en opdienen. Het resultaat is een mooi dichtgeschroeid, nog net rosé gegrild, smakelijk, naar puur vlees smakend vlees. Met alleen maar sla en een dikke friet erbij. En mayo.

En wat vond het thuisfront: heerlijk vlees, lekker mals, pure smaak. Te weinig, uiteraard, dat spreekt voor zich. Lekker botje om te knagen. Maar volgende keer liever iets roder vlees, vinden wij lekkerder. Dus: op naar de T-bone!


dinsdag 17 juli 2012
flighter: Uitpakparty OKvlees

Mijn eerste zending gefilmd. Te zien via Youtube, http://www.youtube.com/watch?v=XCIsCqyUzt0


zondag 08 juli 2012
aliceesjan: Dubbeldoelhaantje !

Het heeft even geduurd, excuses, maar vanavond was die dan toch aan de beurt: het dubbeldoelhaantje ! Nou we hebben gesmuld, heerlijk veel smaak, heel veel vlees eraan, ruim genoeg voor 2 volwassenen en 2 kleine kinderen. Dochterlief nam een hele poot voor haar rekening. We hadden er een mooi garnituur bijgemaakt van aardappeltjes, worteltjes, spercieboontjes en kwarten ui (gele en rode uien), het was werkelijk heerlijk. Benieuwd wanneer ze er weer zijn en ook heel benieuwd naar het lamsvlees !


zondag 03 juni 2012
kasperhettinga: Na 15kg okvlees nog altijd fan

Vandaag mijn 4e okvlees bestelling gedaan, dus was het ondertussen tijd om ook maar eens een recensie te plaatsen.

De eerste bestelling was een test: Zou dit bevallen? Hoe handig is ingevroren vlees? Is het lekker? Ondertussen kan ik een positief antwoord op al deze vragen gegeven: het ok-vlees is van betere kwaliteit vergeleken met (even duur) supermarktvlees. En ingevroren vlees is best handig: altijd goed vlees in huis. Maar wat ook fijn is, is om eens wat andere stukken vlees te eten die je minder vaak ziet: varkenswangen & -staarten waren beide leuk om te bereiden en heerlijk. En longhaas is ondertussen een favoriet stukje rundvlees: precies de juiste combinatie van structuur en smaak. Ook leuk om de continue aanvullingen in het assortiment te zien wat niet alleen lekkere producten oplevert maar ook problemen in de diersector oplost (overtollige geitjes, dubbeldoelhaantjes). En de kinderen eten ook graag vlees van "blije koe/varken/kip".


donderdag 17 mei 2012
Bert: Dubbeldoelhaantje: dubbele aanrader

Afgelopen week hebben we voor het eerst een dubbeldoelhaantje in de oven geschoven. Eenmaal ontdooit viel al op dat het vlees van het haantje aanmerkelijk steviger is dan vleeskippen die we gewoonlijk eten. Ook na de bereiding was de structuur van het vlees aangenaam stevig en proefden we veel meer kip dan bij een gewone kip.

Niet alleen qua structuur en smaak een dikke aanrader, maar ook omdat het dier een veel beter lot heeft gehad dan zijn collega-hanen van de gewone legkip. En dat maakt dat je 'm met nóg meer smaak eet!


vrijdag 11 mei 2012
Tanja: De eerste proeverij smaakt naar nog veel meer

Afgelopen week werd onze eerste bestelling bezorgd. Alles was keurig verpakt en nog diepgevroren, dus het kon zo de vriezer in. Als eerste de scharrelkipfilet geprobeerd en inderdaad - zoals meer mensen zeggen - het spettert niet, lekker mals met een stevige bite. Zelfs mijn anti-biovleeszoon moest toegeven dat dit echt lekkerder was dan de plofkippen die we vroeger aten, en zelfs lekkerder dan de biokip van de supermarkt. Net hebben we de biologische shoarma gegeten. In 1 woord: WOW. Heerlijk gekruid en mals. Ik eet al jaren geen varkensvlees, vond het ook erg vies, maar dit was echt heerlijk. We gaan zeker regelmatig bestellen bij okvlees!


vrijdag 04 mei 2012
Mariet: Tevreden en blij
Was mijn de eerste keer. Ik wil nog even laten weten dat alles heel goed is gegaan. Het is toch altijd even spannend  zo'n eerste keer of alles wel goed gaat ! Maar het was en ging precies zoals jullie vertelde op de website. Ben heel tevreden met de levering en het vlees. Heerlijk en... geen gespetter (geen water) bij ‘t bakken. Hét kenmerk van eerlijk vlees. Als ‘t bijna op is ga ik weer bestellen. Ik verheug me nu al op het uitzoeken van weer nieuw lekker vlees ! Groet , Mariet

maandag 30 april 2012
J.Y.: Wij zijn om,....

De eerste bestelling die ik plaatste eind vorig jaar werd met grote belangstelling tegemoet gezien. Ik bestel best veel via het internet maar vlees was voor mij helemaal nieuw. Toen de doos ariveerde heb ik hem met mijn zoon buiten op de tuintafel uitgepakt, want we vonden het toch nog een beetje eng, dat koudijsgebeuren. Wat was ik blij verrast, het vlees zag er prima uit, was echt diepgevroren en netjes in porties verpakt. Het kon zo de vriezer in.

Na dit succes heb ik nu voor de tweede keer een bestelling geplaatst, en inmiddels alweer binnengekregen. Nu een wat grotere bestelling omdat de vorige (testbestelling ; )  ) zo goed bevallen was.

En weer top.

Dus dit gaat het zeker worden, eens in de zoveel maanden, als er weer ruimte in de vriezer is gaat er een bestelling richting OKvlees,....

Wij zijn om en dik tevreden.

Groeten,

Jolanda.


zaterdag 24 maart 2012
katieanderson: Dinner

We really missed our roast pork Sunday dinner as we have not been able to find a UK cut of pork in South Holland. Okvlees have been very helpful and accommodating in helping us. The pork was beautifully butchered, arrived on time and tasted really good. We also ordered some mince beef as my sons love bolognese. My eldest said it was one of the best tasting meat he had had. All in all Okvlees have great customer service and very good quality products. Highly recommended. Smile


dinsdag 06 maart 2012
Claudette: Grootholbewonerknotsding (bovenvoorpoot van het varken)

Het was een idee van mijn dochter. Ze had het gezien bij de Flintstones: Bambam zwaaiend met een op een hele ham gelijkende homp vlees. Dat zag ze zichzelf ook wel doen. Ik weer minder, van dat zwaaien dan. Van een groot stuk vlees ben ik wel weer voorstander.
Eerst moesten we bepalen welk stuk vlees het moest worden. Een hele ham is  wat veel voor een gezin van 3. In het boek “Van het Varken” van Reynaud zag ik een stuk dat niet te groot leek: de bovenvoorpoot, met zwoerd. Toen we het thuis kregen, bleek het toch nog een heel ding te zijn (1,25 kg!). Het recept heb ik versimpeld en verkort:
Eerst 2 uur koken in licht gezouten water. Ik had het zwoerd moeten insnijden, want door het koken scheurt het.
Dan rijkelijk bestrijken met marinade: 2 el soyasaus, 2 el bruine basterdsuiker, klein blikje tomatenpuree, 1 el mosterd (had ketchup moeten zijn, maar dat had ik niet), 2 el honing, 2 el plantaardige olie.
Aantal uren laten rusten, dit is bij mij heel afhankelijk van hoeveel tijd ik heb, in dit geval was het 5 uur.
Als laatste in een lauwe oven (140 oC) zo’n uur of twee.
En oh, wat is dat lekker! Zo’n knots lijkt qua samenstelling veel op buikspek: vlees met vet gemarmerd. Door de langzame, lange garing wordt het bijna één geheel en smelt het in de mond. Het vlees is iets steviger en meer aanwezig dan in buikspek. Het is voornamelijk ook op.


woensdag 15 februari 2012
Cees-Jan & Alice: Heerlijke Hamburgers

Vanavond heerlijke hamburgers gegeten ! Heerlijk op de grillplaat gelegd, helemaal lekker en het mooiste was nog dat we in tegenstelling tot de hamburgers van de slager de grillplaat zo schoon hadden, geen dikke plakken verbrande resten erop, maar gewoon zo schoon. Helemaal perfect.


woensdag 08 februari 2012
wybe: Geitencurry

afgelopen weekend heb ik van het Chevon stoofvlees een indiase milde curry gemaakt. Maar voordat ik daaraan begon, eerst een stukje met alleen zout en peper in boter gebakken en geproefd:

Als je niet weet dat het geit is, zal je zeker denken dat het (schape)lam is. Het lijkt qua kleur en smaak absoluut op schapelam. Hoewel ik het niet tegelijk met schapelam heb geproefd/gegeten, zit volgens mij het verschil in de "breedte" van de smaak. Schapelam lijkt minder nasmaak te hebben en iets "puntiger" te zijn. Schapelam is heel duidelijk schapelam, terwijl geitelam je soms even aan het twijfelen brengt: is het schapelam? is het speciaal gerijpt rundvlees? Is het iets anders?
Geitelam lijkt een bredere smaak te hebben dan schapelam maar is iets afgevlakter (minder specifiek) in de smaakbeleving. Minder "puntig", als je begrijpt wat ik bedoel. Als schapelam een rozijn zou zijn, dan is geitelam verschillende soorten rozijnen (maar geen krenten!) bij elkaar.....

De smaaktest was veelbelovend, al wist ik dat een curry, zelfs een milde curry, een behoorlijk effect zou hebben op het vlees. Ik was vooral benieuwd hoe het vlees zich zou houden in een stoofpot die zeker een uur zou pruttelen. Blijft het stevig? Behoudt het z'n smaak?

Conclusie: het vlees blijft stevig en behoudt z'n structuur en textuur. Het neemt goed de smaken over van de marinade en de stoofingrediënten maar blijft onmiskenbaar "lamsachtig" vlees. Zelfs de kinderen (12,14) vonden het lekker (en wisten wat ze aten). Een zeer geslaagde kenismaking.


woensdag 01 februari 2012
Hans: Gevulde vriezer

Vanwege mijn gezondheid vullen wij begin november onze vriezer met o.a. vlees. Zomers staat de vriezer uit om reden dat ik dan weer naar buiten kan. Echter wij hebben nu besloten, vanwege de KWALITEIT en de ECHTE SMAAK van vlees de vriezer ook in de zomermaanden gevuld te houden met, natuurlijk, OKvlees.


donderdag 26 januari 2012
Grannymarja: Heerlijk

Net de heerlijke hamburgers op,echt verrukkelijk.Met kerst al de runderrollade op.Ben zeer tevreden over de kwaliteit van alles.Gelukkig nog voorraadje in de vriezer.Ook de levering is dik in orde,was snel en goed.Voortaan dus vlees bestellen bij OK.


donderdag 05 januari 2012
 
 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040