01 BLOG

Blog

Het klinkt misschien als een rare vraag. Maar bij productontwikkeling worden ingrediënten toegevoegd. Aan een sukadelapje valt natuurlijk weinig meer te ‘productontwikkelen’. Bij OKvlees.nl is het blijft dat zoals de natuur het gemaakt heeft. Puur. Er zijn echter ook vleessoorten die een kruiding nodig hebben, zoals worsten en hamburgers. Je moet dan als bedrijf wel uitgangspunten formuleren voor de ontwikkeling van deze producten. Uitgangspunt van OKvlees is dat ook het gekruide product zo dicht mogelijk bij de oorsprong blijft en geen overbodige of  kunstmatige toevoegingen heeft.

Natuurlijke ingrediënten, biologische kruiden
Ik werk voor de productontwikkeling samen met een specialist die ik al lange tijd ken, Marc Veltman van www.puurveltman.nl. Marc is begonnen als kok in de betere

Wij ontwikkelen OKvlees.nl samen met jou! Om die reden hebben we onlangs onze eerste  on-line enquête uitgevoerd. Altijd spannend natuurlijk. Hoeveel mensen gaan ‘m invullen? En wat vinden ze? Wat blijkt: maar liefst 174 mensen hebben de enquête  ingevuld. Een geweldig aantal! Nogmaals bedankt hiervoor. Samengevat zijn de resultaten:

Een van de eerste vragen die ik kreeg was waarom ben ik begonnen met OKvlees.nl, en wie ik ben.
Om met het 1e te beginnen, ik ben Peter Kolster heb 1 dochter en woon met mijn vriendin in het mooie Noord-Scharwoude. Ik heb Plantenveredeling gestudeerd in Wageningen, en ben daar ook gepromoveerd. Ik heb gewerkt bij een onderzoeksinstituut in Wageningen, bij levensmiddelenbedrijven als manager productontwikkeling en als laatste was ik directeur bij een bedrijf dat producten voor persoonlijke verzorging maakt.

In 2010 heb ik besloten om het roer om te gooien. Ik was lang genoeg manager in

De prijs van vlees in de Nederlandse winkels is (erg) laag. Dan zijn er nog de kiloknallers. Dit legt een hoge prijsdruk op de vleesketen. Dat gaat ten koste van de boeren en van dierenwelzijn.  Hoe de prijs van vlees tot stand komt is gehuld in nevelen. Een tipje van de sluier opgelicht.

Hoe komt nu de prijs van vlees tot stand? Wat krijgt een boer? Dat zal ik hier proberen uit te leggen. Ik beloof geen wetenschappelijke nauwkeurigheid. Ik krijg van de grote slachterijen of de supermarkten natuurlijk geen inzage in hun kosten. Het gaat daarom om de globale getallen.
Als voorbeeld dient gewoon varkensvlees - dus geen ster, scharrel of biologisch vlees,

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040