01 BLOG

Blog

Het maken van een lekkere rookworst is nog een hele uitdaging gebleken. Ik snap nu heel goed dat slagers wedstrijden houden met hun rookworsten. En we van OKvlees maakten het onszelf daarbij ook niet echt eenvoudig. We willen in OKvlees producten alleen maar  pure additieven, dus bijvoorbeeld geen chemisch gemodificeerde stofjes maar ook  geen nitriet. Voor wat betreft dat laatste gaan we nog net een stapje verder dan Skal, de organisatie die de eisen rond biologische producten bewaakt.

We hebben de ontwikkeling van de rookworst op dezelfde manier gedaan als het  opbouwen van OKvlees.nl. Dus met betrokkenheid van de klanten. Op verschillende momenten tijdens de ontwikkeling hebben we bij bestellingen rookworsten gedaan, met daarbij het verzoek of men die wil beoordelen. De betrokkenheid bleek weer overweldigend te zijn, met bijna 100% reactie! (alleen dat al motiveert ongelofelijk!)

Ik wil, nee, ik moet u iets opbiechten. Sinds ik kennis heb gemaakt met OKvlees is mijn taalgebruik veranderd. Ik moet daar echt van mezelf op gaan letten; want ik zeg namelijk best heel rare dingen.
Lang voordat OKvlees operabel was kwam Peter Kolster mij vlees aan huis bezorgen om daar recepten mee te bedenken. Reeds bij die eerste keer begon het. Nadat Peter het vlees had afgegeven, zei ik bij wijze van afscheid: ‘Ik ga eens lekker met je vlees aan de slag’. Later mailde ik Peter het volgende:  ik ben diep onder de indruk van je riblapjes. Ook heb ik hem onlangs zonder blikken of blozen gezegd: ‘Wát heb je toch een lekkere goedbevleesde spareribs’.
Nadat mijn man mij met mijn uitlatingen confronteerde, realiseerde ik mij pas de

Toen OKvlees.nl een paar weken geleden echt van start ging door de deuren van zijn webwinkel te openen, liet ik mijn vriendenkring dit weten via een mailtje. Al snel liep mijn mailbox vol met vragen als: hoe gaat dat dan precies, vlees bestellen via internet en bezorgen via de postbode? En had ik daar al ervaring mee? De teneur was zo’n beetje dat ze aan de hand van mijn ervaringen zelf ook zouden gaan bestellen.
Alvorens tot de bestel-daad over te gaan, at ik samen met mijn gezin eerst de vriezer leeg. Na een sopje was mijn vriezer er helemaal klaar voor om volgeladen te worden met OKvlees.
Ik begon op de site van OKvlees.nl bij bestellen. In overzichtelijke stappen wordt haarfijn uitgelegd hoe het bestellen in zijn werk gaat. Er is telkens keus tussen scharrel of biologisch. Met de prijs blijkt het erg mee te vallen. Beslist niet duurder dan wat de grootgrutter voor zijn scharrel en biologisch vlees rekent. Ook tref ik eindelijk weer eens een stuk fricandeau aan en rosbief.
Wat meteen opvalt is hoe simpel het is om op deze wijze boodschappen te doen, en

Misschien heeft u het ook wel, van die dromen waarvan het niet eens uitmaakt of ze ooit uit zullen komen, maar die gewoon zo lekker zijn om te hebben. Eén van mijn dromen is om ooit een groot huis met een dito stuk land te bezitten waar ik dan een varken zal gaan houden. Dat varken zal ik nooit opeten, maar wordt een soort gezellig rondscharrelend huis-tuindier. Ik heb al bedacht dat ik hem Kees ga noemen.

Toen ik aan Peter Kolster zei dat ik de boeren van wie hij de dieren betrekt wel eens wilde bezoeken, was dat snel geregeld. Op een dag in mei trokken wij door het land bij wijze van een soort boerderijtournee. Ik bezocht achtereenvolgens een biologische runderboer, een scharrelkippenboer en een biologische varkensboer. Allen ontvingen mij gastvrij op hun bedrijf en beantwoorden mijn vragen die behalve mijn kritische houding ook mijn stadse afkomst lieten zien. Om gepast te verschijnen had ik bijvoorbeeld biggenroze laarsjes gekocht, ik wilde toch stijlvol op zo’n boerderij


Via de social media waaronder twitter had Peter Kolster uit naam van OKvlees.nl iedereen met belangstelling voor diervriendelijk vlees uitgenodigd om te komen proeven. Het getuigt in mijn ogen van een zeker soort lef én een onvoorwaardelijk geloof in het product dat je wilt gaan verkopen om een proeverij te organiseren.
Op een zonovergoten woensdag eind mei was het zover; in kookstudio Amsterdam gelegen in de Amsterdamse Pijp om de hoek van de Albert Cuyp markt. (Natuurlijk is de locatie niet van belang maar de vorige proeverij vond plaats tussen de koeien om maar even wat te noemen..) Met een wijntje en een praatje werden we verwelkomd. Peter Kolster vertelde in het kort het idee dat hij met OKvlees.nl voor ogen heeft: diervriendelijk geproduceerd vlees dat betaalbaar is. En waar ruimte is voor interactie met de klant.
Wie een bijzonder stuk vlees wil, anders gesneden dan het gebruikelijke, kan dat ook bij Peter bestellen. Ook het vervoer dat natuurlijk piekfijn in orde moet, zijn kwam ter sprake. Voor een deel zal dit via TNT verzorgd gaan worden met een ingenieus koelsysteem.

Marc Veltman, smaakmaker pur sang, is verantwoordelijk voor de smaak die de gekruide producten zullen gaan krijgen;

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040