01 BLOG

Blog

Dat het zo snel afgelopen zou zijn met de 'voetbalvreugde' kon niemand voorzien...
Een week of wat geleden belde Peter Kolster. 'Zeg, kun je in je volgende column iets over voetbal zeggen?' Peter bemoeit zich nooit met de inhoud en daarom was ik was even stil en zei toen, 'Ja hoor, dat is goed.' Ik schreef een column en daarin had ik het over Nederland dat langzaam Oranje was gekleurd, de voetballerij in het algemeen, OKvlees.nl en de oranjegekte onder de klantenkring én gehaktballetjes op veldsla in het bijzonder. Want daar komt het bij mij toch altijd al snel op uit: eten. Al met al dacht ik wel zo'n beetje aan Peter zijn verzoek voldaan te hebben.
'Ik vond het niet je beste column. Het was niet zo betrokken als anders.' Dat kreeg ik een dag later als feedback op mijn schrijfsel. Ik beloofde om er nog eens over na te denken voor ik mijn schrijfwerkje definitief inleverde.
En toen, op de zaterdagavond dat Oranje haar eerste wedstrijd speelde, zat ik samen met mijn prins aan tafel. De kinderen waren elders voetbal aan het kijken. En zo gebeurde het dat ik met een immens groot stuk rosbief van OKvlees.nl tussen ons in op tafel tot inzicht kwam. Mijn man gaf daartoe de aanzet. 'Wat kun je toch verrukkelijk koken en wat een heerlijk vlees'. Nogmaals schepte hij zichzelf eens op. En toen begreep ik het. Ik had me niet bij mijn leest gehouden. Ik had me uitgelaten over iets waarvan ik totaal geen verstand van heb en waarvoor ik me eerlijk gezegd ook volstrekt niet interesseer: de voetballerij. En dat was in mijn column te lezen. Op die avond, al kauwend op een plak rosbief, besloot ik om voortaan alleen nog bij mezelf te blijven. Geen onzin meer uit te kramen over zaken die me niet echt raken zoals voetbal en buitenspel.
Ik kan me echter wel van voetbaltermen bedienen als het om OKvlees.nl gaat. Ik denk zelfs dat de voetballers nog iets van OKvlees.nl kunnen leren: namelijk scoren. Met OKvlees.nl scoort en wint namelijk iedereen: de dieren die een dierwaardiger bestaan hebben, de boeren die een eerlijke prijs krijgen en daardoor kunnen doen waar hun hart ligt: diervriendelijk boeren. En last but not least de klant die op de snelle moderne manier van online biologisch en scharrelvlees bestellen de beste kwaliteit met voortreffelijke smaak voor een betaalbare prijs krijgt. Dát is een win-win situatie: winst voor iedereen.
En dat alles is zeker niet onopgemerkt gebleven: OKvlees.nl werd dit jaar genomineerd voor de verkiezing Versmarketeer van het jaar. En dat is waarlijk een hele prestatie en ook een opmerkelijke; want OKvlees.nl bestaat nog niet eens één jaar (!) en werd uit 162 genomineerden geselecteerd voor de top 10. En uit die 10 werd de uiteindelijke winnaar uit gekozen. Natuurlijk was het jammer toe de winnaar bekend werd gemaakt dat de naam van OKvlees.nl niet werd genoemd. Toch eindigde OKvlees.nl hierbij liefst op de vierde plaats. Maar de uiteindelijke winnaar is bij OKvlees.nl het gehele concept: de dieren, de boeren en de klant; die winnen bij OKvlees.nl allemaal.
Sinds half juni is ook de vegetarische klant op de bestelsite van OKvlees.nl meer dan welkom. Een groot deel van het assortiment van de Vegetarische Slager is nu te bestellen via de site van OKvlees.nl. En dat vind ik reuze stoer! Want een volwaardig en smakelijk alternatief bieden voor je eigen product, ik vind het écht klasse en een teken dat je al je klanten serieus neemt. Want elke dag vlees of zo nu en dan geen vlees: het is allemaal OK! Als u zich er maar OK bij voelt.
En mijn dochter, de full-time vegetariër binnen ons gezin is óók blij met OKvlees.nl, de eerste zending gehaktballen', Griekse stukjes en spekreepjes wordt morgen thuisbezorgd.

 0003 doos-10Die isolatiezakken, 't is toch zonde om die weg te gooien? Ze zijn welliswaar goed recyclebaar en kunnen gewoon bij het plastic afval. Maar het voelt toch niet altijd even goed. Creatieve mensen hadden al snel leuke alternatieve toepassingen voor de isolatiezak bedacht zoals planten beschermen tegen de vorst en bier koud houden. Maar, hergebruik is natuurlijk beter. Daarom hebben we nu een retoursysteem, waarbij we de zakken nogmaals gebruiken.

Hoe werkt het?

  • U kunt zakken - die schoon, droog en heel moeten zijn - in een doos waarmee u een bestelling heeft ontvangen terugsturen. U kunt de isolatiezakken ook in een stevige plastic zak, bijvoorbeeld een vuilniszak,  terugsturen.
  • Er moeten minimaal 2 zakken per doos teruggezonden worden. Bij 1 zak is dit voor ons een verliesgevende activiteit.
  • U kunt bij  “Bijzonder OK” of bij het afronden van een bestelling een hergebruiksticker in uw boodschappenmandje doen. Deze sticker is gratis. Op deze sticker staat het retouradres en de verzending is al betaald. U kunt deze sticker gewoon over de sticker met uw adres op de doos of op een plastic zak plakken. 
  • Graag binnen 9 dagen na ontvangst van de sticker de doos met daarin de zakken retourneren.
  • U kunt de doos afgeven op het postkantoor. Maar ook bij een PakjeGemak locatie. Die kunt u vinden met deze link.
Joke Ruessink kleinOnlangs zat ik in de wachtkamer van de dierenarts. Met beide handen hield ik de poezenmand op mijn schoot omklemd met daarin een klaaglijk miauwende kater. Ik sprak hem zacht sussende woordjes toe. Wie mij had kunnen horen had gedacht: die sust een klein kind. Ik viel niet uit de toon; o nee. In zo'n wachtkamer kun je de enorme liefde die men voor het huisdier koestert niet missen. En anders is dit wel het geval bij de kassa, een bezoek aan de dierenarts kost geld. Toch lijkt niets ons teveel of te dol als het om onze huisdieren gaat.
Hoe anders is dit voor de dieren die wij eten. Het schokte mij toen ik in de krant las dat de prijs van dierenvoeding hoger ligt dan de prijs die sommige prijsknallende supermarkten vragen voor bijvoorbeeld kipfilet of varkensvlees. Toen ik de volledige betekenis van dat bericht tot mij door liet dringen was ik geschokt. Oprecht geschokt.
Een huisdier koesteren we als een ware huisgenoot en 's avonds eten wij vlees van dieren die een zeer dieronwaardig bestaan hebben gehad en voor wie de slacht een verlossing was. En de consument is hiervoor verantwoordelijk. Vlees eten was aanvankelijk een luxe. Tegenwoordig ziet iedereen vlees als een normaal en vanzelfsprekend onderdeel van het menu. En dat moet ook nog eens goedkoop zijn. De consument wil voor een dubbeltje op de eerste rang en de boer en het dier zijn daarvan de dupe.
Daarom ben ik zo blij met OKvlees. Een geweldig initiatief voor eerlijk vlees waar de

dd kippenWist u dat in Nederland jaarlijks meer dan 30 miljoen kuikens gedood worden? Dat gebeurt met de haantjes van de legkippen. Waarom? Omdat ze geen eieren leggen. Haantjes van vleesrassen groeien wel op, samen met de hennetjes. Het is (blijkbaar) niet mogelijk om in 1 ras efficient zowel eieren en vlees produceren. Een aantal boeren wil zich hier niet bij neerleggen. Met ondersteuning van Wytze Nauta van het Louis Bolk instituut ontwikkelt men een eigen ras, waarvan de hennen redelijk efficient eieren produceren en de hanen geschikt zijn voor de slacht. De zogenaamde DubbelDoel (DD) kippen. Een initiatief dat OKvlees graag ondersteunt!
De hanen zijn culinair gezien echt anders dan de andere kippen die OKvlees verkoopt. Steviger vlees, vollere smaak. En bovenal: lekker!  Eigenlijk zijn de DD kippen niet te vergelijken met andere kippen. Lees hier meer.
De komende weken komt een beperkt aantal haantjes beschikbaar op de site. Ze kunnen met een e-mail gereserveerd worden. De DD kippen zitten nog in de ontwikkelfase. Daarom is feedback over hoe de haantjes ervaren worden heel erg welkom!
ouwendorp schaapKlanten vragen al heel lang om OK lamsvlees. Dus ik ben op zoek gegaan naar een mooi initiatief dat de lammeren zou kunnen gaan leveren. En dat heb ik gevonden, met hulp van Martin Woestenburg; de Ouwendorperhoeve in Garderen. Een bijzonder schaap, en bijzondere boeren. Beide zijn belangrijk voor OKvlees. Op de site van Ouwendorperhoeve is veel informatie te vinden.


Eerst even de mensen achter de Ouwendorperhoeve. Gedreven en gepassioneerd! Ze willen een bijzonder Fries schapenras in stand houden. En ze vinden vanzelfsprekend dierwelzijn belangrijk. Zo verwoord Nelleke Meersma het:
"Los van alle wetgeving en regels die geschreven zijn over dierenwelzijn, is

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040