01 BLOG

Blog

logo7.fwU kiest voor uzelf voor de biologische kwaliteit van OKVlees. Misschien wilt u ook voor uw hond kiezen voor diervriendelijk vers voer. Neem dan een kijkje op de site van OerVoer: www.OerVoer.com
Goede voeding voor je hond is op de eerste plaats vlees en vis, organen en botten  van hoogwaardige kwaliteit, van dieren die een eerlijk leven hebben gehad. Dan zeggen we direct daarna: afwisselen! Door je hond verschillende voedingsbronnen aan te bieden kan zij/ hij eten en opnemen wat zij nodig heeft. Dit bieden we onder andere aan door mee te gaan met de seizoenen. Is er fazant, dan bieden we fazant aan. Is er haring, dan bieden we haring aan.
De verhoudingen waar we van uitgaan zijn als volgt: Bevleesd bot (RMB) 40-50%, spiervlees 30-40%, orgaan 15%, groenten 10% en overigen (snack, ei, olie) 1%
OerVoer levert gemalen producten voor uw hond van de Groene Weg (Darf), dit is biologisch. De ongemalen producten zijn allen producten met een bekende eerlijke achtergrond, bijvoorbeeld de label rouge kippen of de konijnen met een beter leven ster van de dierenbescherming.
Onze kracht: wij leveren gevarieerde pakketten op maat: grote porties voor de grote hond en kleine porties voor de kleinere hond. Eet uw hond geen eend (of iets anders) dan vervangen we dat voor een ander product.
Uiteraard kunt u ook zelf uw pakket samenstellen uit de diepgevroren producten die wij los aanbieden op de site. Wij zijn ook dealer van K9 natural, Vetra animal health (hoogwaardige supplementen voor dieren) en hebben verschillende mooie snacks.

Kennismaken met korting? Vul bij uw eerste bestelling de kortingscode voervers in en u krijgt van ons  €3,50 korting en een gratis snack.

Meer weten over versvoer?
Op 12 juli 20:00-21:30 uur geeft integratief dierenarts Hélène Versteeg-Severing een lezing over vers voer voor honden en katten bij HeelDier, locatie Blokland 7 in Montfoort.
Opgeven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

We proberen het besteleuros2len van biologisch- en scharrelvlees bij OKvlees.nl zo eenvoudig mogelijk te maken. Betalen via iDeal is natuurlijk handig en veilig. Maar je moet wel op zoek naar de e.dentifier, ASN Digipas, Easykey of Tan-code. En altijd weer een omslachtige handeling als je eigenlijk al klaar bent met de bestelling. Dat kan klantvriendelijker dachten we.

Vaste klanten kunnen vanaf nu ook kiezen om een factuur te ontvangen. Dus, niet naar de betaalsite maar de bestelling afronden in de webwinkel van OKvlees.nl. Lekker snel en eenvoudig. Je kan zelfs onderweg of op het werk snel even een bestelling plaatsen. Zodra het pakket onderweg is sturen we de factuur per email naar je toe.  Wanneer ben je vaste klant? Dat ben je als je minimaal 4 bestellingen bij OKvlees hebt gedaan. Hieronder staan wat spelregels, maar eerst laten we zien hoe het werkt op de site.

Bij het afronden van de bestelling zie vaste klanten het volgende scherm:

Schermafbeelding 2013-05-07 om 11.43.22

Daarna moet je als gebruikelijk akkoord gaan met de leveringsvoorwaarden en 'naar de kassa' aanklikken.


Schermafbeelding 2013-05-07 om 11.43.54
Vervolgens komt het volgende scherm. Je ontvangt dan een email met de bestelling, en die krijgen wij ook.


Schermafbeelding 2013-05-07 om 11.44.18jk


De dag van verzenden ontvangt u dan de factuur per email.

De spelregels zijn:
  • Betalen per factuur achteraf is alleen mogelijk voor klanten die minimaal 4 bestellingen bij OKvlees hebben gedaan.
  • De uiteindelijke factuur kan afwijken van het totaal bedrag dat de webwinkel aangeeft. Dit komt doordat de gewichten van het vlees varieren. Dit is het 'mag het iets meer zijn' van de slager. De afwijking is maximaal plus of min 3 € per bestelling.
  • We verzoeken u om binnen 14 dagen te betalen.
  • We houden ons het recht voor om klanten die we te vaak moeten herinneren de keuze "factuur achteraf" te ontnemen.
De vraag is vaak gesteld, zeker rond Pasen. Wanneer heeft OKvlees nu (eindelijk) het lamsvlees weer in de webwinkel site staan? Lamsvlees en pasen horen bij elkaar, en eerlijk gezegd voeldelamsrack het niet fijn om geen lam in de winkel te hebben. Maar, bij een webwinkel die dierwelzijn als centraal thema heeft past het niet zo goed om vroeg in het jaar al lamsvlees te leveren. Of de lammeren moeten het jaar ervoor al geslacht zijn. En tsja, zolang ligt het niet op voorraad bij OKvlees.nl. Hieronder wat uitleg, maar eerst een antwoord op de vraag: we verwachten het lamsvlees niet eerder dan medio juni.

De boer kan lammeren vroeg in het jaar geboren laten worden door de ram eerder bij de ooien te laten. Dat zouden wij ook kunnen doen, maar het heeft in ieder geval 1 groot nadeel. De lammeren worden dan in de winter geboren. Dus, als je lamsvlees in april wilt leveren dan lever je lammeren die hun hele leven op stal hebben gestaan. Immers, het is nog koud buiten en er is geen of weinig gras op de weilanden. We kiezen ervoor om de lammeren die we verkopen wel in de wei te laten, en niet hun hele leven in de stal te zitten. Lammeren horen toch te dansen in de weide?

Het heeft eventjes geduurd, maar het begin van het OKvleeswaren assortiment is er! En ik kan u verzekeren, het was nog niet eenvoudig.
Allereerst de toevoegingen.We hebben de filosofie dat er in de OKvlees producten zo weinig mogelijk toevoegingen moeten zitten. Dus wel smaakstoffen, maar zo weinig mogelijk hulpstoffen. Ze moeten echt iets toevoegen, anders laten we ze liever achterwege. Daar zijn we wel in geslaagd met de Bacon en Ontbijtspek. Die bevatten naast lekker biologisch varkensvlees alleen zeezout. De kleur is wel anders dan de producten pastramiin de supermarkt, maar het ziet er zeker goed uit. Met andere producten bleek het wel nodig te zijn om kleurzout (nitriet) toe te voegen. Nitriet is een ook voor biologische producten toegestaan product dat onder andere de kleur stabiel houdt. Zo hebben we ooit ossenworst gemaakt zonder nitriet. Het smaakte echt geweldig, maar had kleur van chocoladepasta en dat past niet echt bij ossenworst. Ook bij ham en rundvleesproducten was de kleur gewoon niet appetijtelijk. Dus, in de pastrami (die o zo lekker is..) zit dus nitriet. Een ander ingredient dat bijvoorbeeld in de pastrami zit is rietsuiker. Dat zit er in voor de kleur en smaak (zonder dat het nu echt zoet wordt), maar het beinvloedt ook het rijpingsproces. Zonder rietsuiker krijgen de vleeswaren een hardere structuur. We hebben besloten om te beginnen met toegevoegd rietsuiker, en later de klanten hetzelfde product zonder rietsuiker te laten beoordelen. Is dat ook goed, dan gaat ook de rietsuiker eruit. 
Daarnaast het verpakken. We vacumeren de producten. Hoog vacuum zorgde ervoor dat de plakjes niet goed loskwamen. Onacceptabel. Te weinig vacuum kon rijpvorming geven. Dat heeft niet meteen een slecht effect op de kwaliteit, maar we hebben het liever niet. We hebben na experimenteren nu een goede balans gevonden.

Het begin is er. We zijn heel benieuwd naar de reacties!






De vraag wordt met enige regelmaat gesteld: "als ik boven een bepaald bedrag bestel, vervallen dan de verzendkosten?" Veel webshops doen dat. En het klinkt ook wel logisch zeg ik als consument. Toen we met OKvlees.nl begonnen is er wel stevig over nagedacht, en besloten om het toch niet te doen. De overwegingen willen we graag delen.

Waarom doen we het niet? Simpel: gratis verzenden bestaat niet. Elke doos met OKvlees die verzonden wordt kost geld, zoals de kosten van PostNL. Stel dat we boven de 80€ gratis gaan verzenden. Dan moeten we de verzendkosten toch ergens vandaan halen, en dus moet de prijs van het vlees omhoog. Het gevolg is dat OKvlees voor klanten die kleinere hoeveelheden bestellen juist duurder gaat worden. En wel willen nu juist met een scherpe prijs diervriendelijk biologische en scharrelvlees zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen.

Hebben grote bestellers dan geen voordeel? Jawel! De verzendkosten zijn altijd €6,75 per bestelling. Onafhankelijk van het gewicht, dus hoe meer je bestelt, des te lager zijn de kosten per kilo. En daarom bestellen meer en meer klanten voor meerdere mensen tegelijk. Bestellingen passen tegenwoordig regelmatig niet meer in de grootste verzenddoos, en worden dus in 2 dozen verzonden. En natuurlijk voor één keer €6,75.
 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040