01 BLOG

Blog

Ja, er zijn in de Achterhoek ook edelherten! Op onze edelhertenhouderij, een familiebedrijf in Geesteren, leven gemiddeld 40 hinden, 35 kalveren en een dekbok. De hinden blijven soms wel 15 jaar op de boerderij en krijgen elk jaar rond juni een kalfje. Na anderhalf jaar van liefdevolle verzorging worden de kalveren geslacht. Het vlees verkopen wij als kwaliteitsvlees in onze boerderijwinkel en via onze webwinkel puurhertenvlees.nl.
 
Onze hinden kunnen praktisch het hele jaar naar buiten. In de zomer in de weiden met modderpoel en voldoende schaduw en ’s winters in een grote uitloop. Op onze boerderij werken we zoveel mogelijk volgens het natuurlijk patroon van de herten met de bronsttijd in oktober en de geboorte van de kalfjes in juni. Wilt u de seizoenen zelf beleven? Dat kan natuurlijk altijd. U bent bij ons altijd welkom om van dit prachtige stukje natuur te genieten.
 
Hertenvlees is in de ogen van menig consument een echt seizoensproduct en dat merken we. Zodra de dagen korter worden en de nachten kouder, wordt het steeds drukker in onze winkel. Het wildseizoen is dan begonnen! Vanaf september laten we daarom de eerste herten slachten zodat we gedurende het wildseizoen een ruim aanbod van hertenvlees en hertenvlees producten kunnen aanbieden.
 
Het donkerrode hertenvlees is mager, zacht en makkelijk en snel te bereiden. Het heeft een laag vetgehalte en bevat veel ijzer. Een prima aanvulling op het hedendaagse voedingspatroon.
Door het rantsoen van de herten met als basis weidegras heeft ons hertenvlees andere kwaliteiten dan de ‘wilde’ variant, waarvan de smaak van nature sterker en heftiger is. Ons hertenvlees is toegankelijker voor een breder publiek. Onze klanten eisen een hoge en constante kwaliteit. Dit bereiken we door de juiste voeding en door alle dieren op dezelfde leeftijd te slachten.
 
Een deel van het hertenvlees verwerken we tot bijvoorbeeld kant en klare stoverijen, biltong, naegelholt (een gedroogde achterhoekse delicatesse) en hertige taartjes. Alles wordt gemaakt met pure achterhoekse ingrediënten van veelal biologische oorsprong en zonder conserveringsmiddelen. Echte Achterhoekse delicatessen dus.

Ruud Geerligs

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040