Dat het zo snel afgelopen zou zijn met de 'voetbalvreugde' kon niemand voorzien...
Een week of wat geleden belde Peter Kolster. 'Zeg, kun je in je volgende column iets over voetbal zeggen?' Peter bemoeit zich nooit met de inhoud en daarom was ik was even stil en zei toen, 'Ja hoor, dat is goed.' Ik schreef een column en daarin had ik het over Nederland dat langzaam Oranje was gekleurd, de voetballerij in het algemeen, OKvlees.nl en de oranjegekte onder de klantenkring én gehaktballetjes op veldsla in het bijzonder. Want daar komt het bij mij toch altijd al snel op uit: eten. Al met al dacht ik wel zo'n beetje aan Peter zijn verzoek voldaan te hebben.
'Ik vond het niet je beste column. Het was niet zo betrokken als anders.' Dat kreeg ik een dag later als feedback op mijn schrijfsel. Ik beloofde om er nog eens over na te denken voor ik mijn schrijfwerkje definitief inleverde.
En toen, op de zaterdagavond dat Oranje haar eerste wedstrijd speelde, zat ik samen met mijn prins aan tafel. De kinderen waren elders voetbal aan het kijken. En zo gebeurde het dat ik met een immens groot stuk rosbief van OKvlees.nl tussen ons in op tafel tot inzicht kwam. Mijn man gaf daartoe de aanzet. 'Wat kun je toch verrukkelijk koken en wat een heerlijk vlees'. Nogmaals schepte hij zichzelf eens op. En toen begreep ik het. Ik had me niet bij mijn leest gehouden. Ik had me uitgelaten over iets waarvan ik totaal geen verstand van heb en waarvoor ik me eerlijk gezegd ook volstrekt niet interesseer: de voetballerij. En dat was in mijn column te lezen. Op die avond, al kauwend op een plak rosbief, besloot ik om voortaan alleen nog bij mezelf te blijven. Geen onzin meer uit te kramen over zaken die me niet echt raken zoals voetbal en buitenspel.
Ik kan me echter wel van voetbaltermen bedienen als het om OKvlees.nl gaat. Ik denk zelfs dat de voetballers nog iets van OKvlees.nl kunnen leren: namelijk scoren. Met OKvlees.nl scoort en wint namelijk iedereen: de dieren die een dierwaardiger bestaan hebben, de boeren die een eerlijke prijs krijgen en daardoor kunnen doen waar hun hart ligt: diervriendelijk boeren. En last but not least de klant die op de snelle moderne manier van online biologisch en scharrelvlees bestellen de beste kwaliteit met voortreffelijke smaak voor een betaalbare prijs krijgt. Dát is een win-win situatie: winst voor iedereen.
En dat alles is zeker niet onopgemerkt gebleven: OKvlees.nl werd dit jaar genomineerd voor de verkiezing Versmarketeer van het jaar. En dat is waarlijk een hele prestatie en ook een opmerkelijke; want OKvlees.nl bestaat nog niet eens één jaar (!) en werd uit 162 genomineerden geselecteerd voor de top 10. En uit die 10 werd de uiteindelijke winnaar uit gekozen. Natuurlijk was het jammer toe de winnaar bekend werd gemaakt dat de naam van OKvlees.nl niet werd genoemd. Toch eindigde OKvlees.nl hierbij liefst op de vierde plaats. Maar de uiteindelijke winnaar is bij OKvlees.nl het gehele concept: de dieren, de boeren en de klant; die winnen bij OKvlees.nl allemaal.
Sinds half juni is ook de vegetarische klant op de bestelsite van OKvlees.nl meer dan welkom. Een groot deel van het assortiment van de Vegetarische Slager is nu te bestellen via de site van OKvlees.nl. En dat vind ik reuze stoer! Want een volwaardig en smakelijk alternatief bieden voor je eigen product, ik vind het écht klasse en een teken dat je al je klanten serieus neemt. Want elke dag vlees of zo nu en dan geen vlees: het is allemaal OK! Als u zich er maar OK bij voelt.
En mijn dochter, de full-time vegetariër binnen ons gezin is óók blij met OKvlees.nl, de eerste zending gehaktballen', Griekse stukjes en spekreepjes wordt morgen thuisbezorgd.
Blog
Blog overzicht
- Koken met OKvlees.nl ;-)
- Is grasgevoerd rund nu biologisch? en andersom..
- De biologische kalkoenen: even wat achtergrond (2018)
- Goed om te weten: hoe werkt bevroren verzenden met PostNL
- De slacht bij OKvlees.nl (2)
- Waar zitten de OKvlees.nl klanten?
- Meer OKvis!
- De Lankerenhof door het jaar heen
- Gerookte achterham
- De karbonadetest: de uitslag
- Het OK-loyaliteitsprogramma
- De slacht bij OKvlees.nl
- Wilt u meedoen met een test?
- Nieuwe functies in webwinkel
- Nieuwe biologische runderen
- Antibiotica, Salmonella en ESBL vrij kip (2)
- Waar komt ons grasgevoerde rund vandaan?
- Boter, grasgevoerd
- Antibiotica, salmonella en EBSL-vrije kip
- Audit
- Gras gevoerd rundvlees
- Korting op Pie's
- Kaas!
- Echt OK lamsvlees!
- Lammeren naar de slacht
- Eng vlees!
- Forellen kwekerij 't Smallert
- Geen antibiotica in onze biologische kip.
- The Pie Shop
- Stoer ijs
- Kipfilet van leghennen
- OKvlees.nl: waar staan we voor (1)
- Zware Hanen, maar wel voordeliger
- Landgoed Heijerhof
- Klopt het wel, wat u weet over biologische varkens?
- Waarom MOET droogijs
- Balkenbrij
- Ontwikkelingen bij OKvlees.nl
- Nieuw in de webwinkel: Oud Hollandse runderrassen
- Nieuwe functies in de winkel
- Hergebruik van verpakkingen
- Lekkere ganzen!
- Het blijft lekker, nu zonder gistextract
- ‘Varkensvlees moet lekker en léuk zijn’
- Waar wonen de OKvlees.nl klanten
- Hergebruik van verpakkingen
- Waar wonen de OKvlees.nl klanten
- Piggy's Palace
- Zembla en OKvlees.nl
- Nitriet of niet
- Oervoer
- betalen
- Wanneer komt dat lamsvlees nou!
- Vleeswaren
- Gratis verzenden?
- De vrouwenslagerij, vraag 2
- Voor elk wat wils, Okvlees.nl wordt steeds completer
- Vervelend, maar soms hebben we iets niet..
- Diversen gaat worden....
- OKHerten uit de achterhoek!
- De vrouw met de worst
- OKvis van Valleivis
- De WAT? Ja, de Vegetarische Slager
- Schoenmaker hou je bij je leest
- De hergebruiksticker
- Dierenliefde
- Dubbeldoel kipjes: culinair bijzonder en diervriendelijker
- Lamsvlees van de Ouwendorperhoeve
- #allesvanhetvarken: de ervaringen van Claudette
- Recepten Chinees gemarineerde varkenshaas
- De geboorte van een rookworst, met een stip!
- Biecht, door Joke Boon
- Webshoppen
- Kees, een column over de boeren van OKvlees.nl
- Column Joke Boon: Proeverij
- Dilemma; niet alle biologische en scharrelrunderen komen in de wei…
- Wat zijn nu de verschillen tussen Regulier, Scharrel en Biologisch vlees?
- Resultaten van de 2e enquête
- Samenwerking OKvlees.nl met Joke Boon
- OK (we eten) vlees
- Wat stopt OKvlees.nl in het vlees?
- De resultaten van de eerste enquête
- Wat is OKvlees.nl? Wie is Peter Kolster?
- Bij kiloknallers bloedt iemand
Blog overzicht
- Koken met OKvlees.nl ;-)
- Is grasgevoerd rund nu biologisch? en andersom..
- De biologische kalkoenen: even wat achtergrond (2018)
- Goed om te weten: hoe werkt bevroren verzenden met PostNL
- De slacht bij OKvlees.nl (2)
- Waar zitten de OKvlees.nl klanten?
- Meer OKvis!
- De Lankerenhof door het jaar heen
- Gerookte achterham
- De karbonadetest: de uitslag
- Het OK-loyaliteitsprogramma
- De slacht bij OKvlees.nl
- Wilt u meedoen met een test?
- Nieuwe functies in webwinkel
- Nieuwe biologische runderen
- Antibiotica, Salmonella en ESBL vrij kip (2)
- Waar komt ons grasgevoerde rund vandaan?
- Boter, grasgevoerd
- Antibiotica, salmonella en EBSL-vrije kip
- Audit
- Gras gevoerd rundvlees
- Korting op Pie's
- Kaas!
- Echt OK lamsvlees!
- Lammeren naar de slacht
- Eng vlees!
- Forellen kwekerij 't Smallert
- Geen antibiotica in onze biologische kip.
- The Pie Shop
- Stoer ijs
- Kipfilet van leghennen
- OKvlees.nl: waar staan we voor (1)
- Zware Hanen, maar wel voordeliger
- Landgoed Heijerhof
- Klopt het wel, wat u weet over biologische varkens?
- Waarom MOET droogijs
- Balkenbrij
- Ontwikkelingen bij OKvlees.nl
- Nieuw in de webwinkel: Oud Hollandse runderrassen
- Nieuwe functies in de winkel
- Hergebruik van verpakkingen
- Lekkere ganzen!
- Het blijft lekker, nu zonder gistextract
- ‘Varkensvlees moet lekker en léuk zijn’
- Waar wonen de OKvlees.nl klanten
- Hergebruik van verpakkingen
- Waar wonen de OKvlees.nl klanten
- Piggy's Palace
- Zembla en OKvlees.nl
- Nitriet of niet
- Oervoer
- betalen
- Wanneer komt dat lamsvlees nou!
- Vleeswaren
- Gratis verzenden?
- De vrouwenslagerij, vraag 2
- Voor elk wat wils, Okvlees.nl wordt steeds completer
- Vervelend, maar soms hebben we iets niet..
- Diversen gaat worden....
- OKHerten uit de achterhoek!
- De vrouw met de worst
- OKvis van Valleivis
- De WAT? Ja, de Vegetarische Slager
- Schoenmaker hou je bij je leest
- De hergebruiksticker
- Dierenliefde
- Dubbeldoel kipjes: culinair bijzonder en diervriendelijker
- Lamsvlees van de Ouwendorperhoeve
- #allesvanhetvarken: de ervaringen van Claudette
- Recepten Chinees gemarineerde varkenshaas
- De geboorte van een rookworst, met een stip!
- Biecht, door Joke Boon
- Webshoppen
- Kees, een column over de boeren van OKvlees.nl
- Column Joke Boon: Proeverij
- Dilemma; niet alle biologische en scharrelrunderen komen in de wei…
- Wat zijn nu de verschillen tussen Regulier, Scharrel en Biologisch vlees?
- Resultaten van de 2e enquête
- Samenwerking OKvlees.nl met Joke Boon
- OK (we eten) vlees
- Wat stopt OKvlees.nl in het vlees?
- De resultaten van de eerste enquête
- Wat is OKvlees.nl? Wie is Peter Kolster?
- Bij kiloknallers bloedt iemand
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040