01 BLOG

Blog

dd kippenWist u dat in Nederland jaarlijks meer dan 30 miljoen kuikens gedood worden? Dat gebeurt met de haantjes van de legkippen. Waarom? Omdat ze geen eieren leggen. Haantjes van vleesrassen groeien wel op, samen met de hennetjes. Het is (blijkbaar) niet mogelijk om in 1 ras efficient zowel eieren en vlees produceren. Een aantal boeren wil zich hier niet bij neerleggen. Met ondersteuning van Wytze Nauta van het Louis Bolk instituut ontwikkelt men een eigen ras, waarvan de hennen redelijk efficient eieren produceren en de hanen geschikt zijn voor de slacht. De zogenaamde DubbelDoel (DD) kippen. Een initiatief dat OKvlees graag ondersteunt!
De hanen zijn culinair gezien echt anders dan de andere kippen die OKvlees verkoopt. Steviger vlees, vollere smaak. En bovenal: lekker!  Eigenlijk zijn de DD kippen niet te vergelijken met andere kippen. Lees hier meer.
De komende weken komt een beperkt aantal haantjes beschikbaar op de site. Ze kunnen met een e-mail gereserveerd worden. De DD kippen zitten nog in de ontwikkelfase. Daarom is feedback over hoe de haantjes ervaren worden heel erg welkom!
 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040