01 BLOG

Blog

Het is erg vervelend, maar een product is soms niet voorradig. Daar kunnen we weinig aan doen. We hebben met OKvlees een paar keuzes gemaakt, die dit als consequentie hebben.
Waarom hebben we niet altijd alles in voorraad? Een reden is dat van sommige vleessoorten er maar een beperkte hoeveelheid  aan een dier zit. De sucade is hiervan een mooi voorbeeld. Aan een rund van zo'n 500 kg zit maar een paar kilo sucade. We kunnen veel meer sucade verkopen dan we op dit moment doen, want regelmatig is er geen voorraad. Maar, als we de runderen zouden inkopen op basis van de gevraagde hoeveelheid sucade, dan lag de vriescel nu helemaal vol met riblappen, biefstuk, gehakt, etc. Sucade bijkopen in de tussenhandel is voor OKvlees geen optie! Immers, we kopen vlees van een beperkt aantal boeren. We moeten altijd weten van wie het vlees komt. Bijkopen in de tussenhandel, en dat kan natuurlijk, doen we niet omdat dan de leverende boer niet bekent is. Dus, we hebben besloten om maar te accepteren dat we af nu niet kunnen leveren.

Een andere reden is dart sommige producten, zoals lamsvlees en chevonvlees, seizoensproducten zijn. Dat zijn we een beetje vergeten. Varkens, kippen en runderen zijn wel het hele jaar beschikbaar. De lammeren van de Ouwendorperhoeve, maar natuurlijk alle lammeren, zijn maar een paar maanden per jaar beschikbaar. Natuurlijk hebben we veel lamsvlees ingevroren, maar zeker niet voor een heel jaar. En tsja, vriesruimte is ook niet onbeperkt...En 'gewoon' bevroren lamsvlees van onduidelijke oorsprong kopen in de tussenhandel, dat past dus niet bij OKvlees. Dus, een deel van het jaar is er geen lamsvlees, chevonvlees of hertenvlees beschikbaar.

Niet-leverbaar zal dus blijven voorkomen. Een onvermijdelijk gevolg van het feit dat we alleen vlees van 'onze' boeren verkopen.

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040