01 BLOG

Blog

Ik heb besloten te stoppen met OKvlees.nl. We verkopen de voorraad nog en vanaf eind september leveren wij (Peter & Lies) niet meer…Maar misschien zet iemand anders het voort.

Dit is de kale, koude boodschap. Maar er zit natuurlijk heel veel achter. Ook emotie, want het is niet eenvoudig... Voor nu vertel ik het verhaal op hoofdlijnen. Later komen er meer blogs over het hoe en waarom.

Ik kan u zeggen dat het een zwaar besluit is te stoppen met je geesteskindje. Het is dan ook zeker niet van de ene op de andere dag genomen, verre van. De hoofdreden is dat ik merkte dat ik uitdaging ging missen. OKvlees.nl staat als een huis. Alles draait. Natuurlijk af en toe een spannend moment, maar het is een solide bedrijf geworden. En ik heb persoonlijk wel uitdagingen nodig. Mijn CV zit vol vreemde wendingen die alleen ik logisch vind. En daarom heb ik besloten om weer het bedrijfsleven in te gaan. Naar een baan met mooie uitdagingen die mij prikkelen. 

Ik stond niet lang geleden op een kruispunt met OKvlees.nl. U weet wellicht dat ik het opgestart ben als mantelzorger. Al een tijdje hoef ik geen mantelzorger meer te zijn (om positieve redenen), en de vraag was toen of ik door wilde gaan en OKvlees.nl van ZZP-bedrijfje naar groot bedrijf wilde laten groeien. Dat potentieel is er. Dat weten wij, dat weten externe financierders. Maar, die uitdaging wil ik niet oppakken. Dat heeft – en daar wijden we misschien ook nog wel een blog aan – ook te maken met hoe ik tegen de vleessector aankijk. Het is een verre van simpele sector… 

Ik zei al, het is niet eenvoudig te stoppen met OKvlees.nl. Het moeten loslaten van u, de klanten, doet pijn. Ik heb gemerkt dat we voor velen meer dan zomaar een slager zijn. We hebben zoveel mooie gesprekken gehad. De pijn zit ook bij het loslaten van mijn bedrijf, mijn geesteskindje. Maar de nieuwe uitdaging prikkelt en dus zijn knopen doorgehakt.

Wat gebeurt er met OKvlees.nl? Waar moet u na september terecht? Natuurlijk is het een optie om OKvlees.nl te verkopen, en er lopen gesprekken. Maar wij stellen hoge eisen, die verkoop van OKvlees.nl niet eenvoudig maken. Kort gezegd: een nieuwe eigenaar móet OKvlees.nl waardig zijn. U als klant móet in goede handen zijn. En de vleessector is en blijft een sector met schandalen. En nu ik de vleessector van binnenuit ken, verbazen deze me ook niet meer. Het gaat van verregaande onhandigheid tot aan keiharde fraude. Schandalen die in mijn hoofd ook zeker een rol hebben gespeeld bij het besluit om te stoppen. We gaan OKvlees.nl dus enkel verkopen aan een bedrijf die daar uit volle overtuiging mee om kan gaan. Uiteraard hoort u dit zo snel mogelijk.

Maar voor nu: VUL UW VRIEZER met OKvlees! Dat doen wij ook. Dit kan in ieder geval tot eind september, maar OP=OP. 

We snappen het als u met ons wilt bellen… Maar het werk - en het vele regelwerk - gaat nog door. Dus reacties bij voorkeur per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rest ons vooral te zeggen: bedankt! 

 

Groet Peter & Lies

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040