01 BLOG

Blog

Je hebt boter en je hebt vet lekkere boter!

Boter, bereid uit raszuivere rauwe melk van de Blaarkoppen. Boter die alléén wordt gemaakt tijdens het seizoen dat de koeien dag en nacht buiten grazen, waardoor het  raszuivere grasboter is. Daarmee is de boter niet alleen glutenvrij, maar vooral vet (82%) lekker. De boter wordt gemaakt door de verse volle melk af te romen en die room 48 uur te laten fermenteren (rijpen) Tijdens deze fermentatie wordt de lactose omgezet in melkzuur, hiermee is de boter niet alleen 'verrot lekker' maar ook geschikt voor mensen met een lactose intolerantie. Aangezien de boter nog altijd sporen (0.003%) van lactose bevat, raden wij mensen met een lactose allergie af te boter te gebruiken.

De boter is biologisch (SKAL 23354) en verkrijgbaar in rolletjes van 150 gram. De boter is ongezouten, waarmee de meest pure smaak van de boter naar voren komt. Er is heel eenvoudig en naar eigen behoefte grof zeezout aan toe te voegen.

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040