01 BLOG

Blog

We gaan weer met vis beginnen! Ik heb een adres gevonden met vis die heel goed bij okvlees.nl past. Nou ja, gevonden.. Ze zitten 2 kilometer van de plek waar wij zitten en we komen er regelmatig langs. Het gaat om de forellenkwekerij ’t Smallert.U denkt wellicht, viskwekerij, dat is toch foute boel? Velen van u kennen vast de verhalen over van de Pangasius in de Mekong Delta. Dit is een nog genuanceerd verhaal.


zalmforelForellenkwekerij 't Smallert  heeft vijvers in Emst en Vaassen, waarin folrel en zalmforel gehouden worden. ’t Smallert heeft een lange historie. De Nederlandse Heidemaatschappij is 110 jaar begonnen met de visvijvers vanwege de beschikbaarheid van heel zuiver water.
’t Smallert gebruikt vooral heel zuiver sprengenwater vanuit de bossen van de kroondomeinen. Daarnaast het zuivere oppervlaktewater van de Veluwe. Het water uit de vijvers wordt in Vaassen met een helofyten filter extra gezuiverd tot een kwaliteit die bijna drinkbaar is. In Emst wordt het water op een natuurlijke wijze in de vijvers gezuiverd voordat het afgevoerd wordt. Al het water valt (ver) binnen de normen die gelden voor het lozen van

water op het oppervlakte water. Antibiotica gebruiken ze niet. Als er al ziektes optreden dan worden er natuurlijke middelen gebruikt zoals landbouwzout en azijnzuur. De vissen zijn zo gezond omdat ze de ruimte en tijd krijgen om te groeien. Het doden van de vis gaat ook zorgvuldig. Ze worden individueel en heel snel met een knuppeltje gedood. Heel wat beter dan het langzaam stikken buiten het water.


We beginnen met twee producten: hele forellen die direct vanuit de vijvers ingevroren zijn en gerookte forelfilet. En wie weet wat de toekomst ons brengt.
 

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040