01 BLOG

Blog

Er zijn twee soorten kippen: legkippen en vleeskippen. De eerste legt veel eieren, de tweede zet efficiënt vlees aan. Twee werelden, die de Lankerenhof bij elkaar wil brengen. Dat doen ze bijvoorbeeld door de haantjes van de legkippen, die anders gedood worden als ze uit het ei kruipen, op te laten groeien en te verkopen als Haantje de Cocq. Deze zijn ook via OKvlees.nl te verkrijgen. Maar ook de leghennen kunnen na de slacht beter benut worden.

Leghennen kunnen ongeveer anderhalf jaar eieren leggen, waarna ze geslacht worden. Het vlees wordt dan in allerlei meestal laagwaardige toepassingen gebruikt. Denk aan soepkip en kip nuggets. En dat terwijl het vlees erg smakelijk is! Marjanne en Chris van de Lankerenhof laten daarom de filetjes van de uitgelegde hennen uitsnijden. Dit past ook goed bij hun streven om alles wat hun boerderij voortbrengt zelf te verkopen.

De filets zijn steviger van structuur maar ook kleiner dan filets van vleeskippen. Het is daarom belangrijk dat je de filet kort om en om bakt (maximaal 8-10 minuten). Je hebt een heerlijk stukje kipfilet met een stevige bite. Ook is de filet zeer geschikt voor bijvoorbeeld roerbakgerechten. De prijs maakt ze erg aantrekkelijk..

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040