01 BLOG

Blog

OKvlees.nl bestaat nu ruim 3 jaar en veel mensen hebben inmiddels de weg naar het ijskoud bestellen van biologisch en scharrelvlees bestellen gevonden. De klanten van het eerste uur hebben de opbouw van het bedrijf meegemaakt en daarbij ook meegedacht. De nieuwe klanten hebben deze fase gemist. En daarom wil ik graag een stukje van de ontstaansgeschiedenis met u delen, zodat u weet waar OKvlees.nl voor staat.

Peter Kolster, de man achter OKvlees.nl, is zelf niet afkomstig uit de vleeswereld. Toen ik startte wist ik eigenlijk niet meer van vlees dan een willekeurige consument. Omdat het verzenden van diepgevroren vlees per pakketpost nog onbekend was kreeg ik veel opmerkingen als: “Vlees via de post? Dat gaat de consument echt niet willen!”. Dat was de eerste reactie van de slagers en slachters waarmee ik contact zocht. Deze belemmering zag ik gelukkig niet. En het is inderdaad gebleken dat meer en meer consumenten met een muisklik vlees bestellen. En deze groei zal de komende jaren doorgaan. Omdat OKvlees.nl niet zelf met het mooie slagerswerk bezig is, kunnen wij volledig de aandacht leggen waar deze hoort: bij de klant.

OKvlees.nl heeft op allerlei manieren contact met de klant, via e-mails, tweets, facebook berichten en telefoontjes . En we reageren snel, dit vaak tot verbazing van de vragensteller. We vinden het belangrijk dat de klant goed en eerlijk antwoord krijgt. Dat past bij het goede en eerlijke vlees dat wij aanbieden. Deze leuke contacten en de daaruit voortvloeiende feedback gebruiken we ook om OKvlees.nl te blijven verbeteren. Daardoor is het klantcontact voor ons ook erg waardevol.

U kunt zich nu natuurlijk afvragen of wij wel voldoende aandacht hebben voor het vlees zelf. Het antwoord is: ja! Dat doen we door samen te werken met mensen met dezelfde passie. OKvlees.nl ‘huurt’ vleesspecialisten in, en dat zijn niet de minste. Slagerij Ter Weele, een grote naam in de vleeswereld, verwerkt het meeste vlees voor OKvlees.nl. Het vakmanschap van Ter Weele en zijn team zorgt er voor dat de producten aan onze hoge standaard voldoet. OKvlees.nl zorgt er voor dat de dieren bij speciaal geselecteerde boeren vandaan komen. Daarmee slaat OKvlees.nl de stap van de tussenhandel over. We hebben een paar belangrijke principes bij het inkopen van de dieren die dat gemakkelijk maken. We onderhandelen niet over de prijs, maar betalen simpelweg de prijs die de boer vraagt. De gedachte daarachter is simpel. De boer moet een eerlijk inkomen hebben, en dat vindt OKvlees.nl belangrijker dan een bodemprijs. Verder beoordelen we zoals gebruikelijk is het vee niet zelf, maar laten dit aan de boer over. Doordat we op deze manier werken met de inkoop en verwerking van de dieren kunnen we de focus volledig leggen daar waar deze volgens ons hoort: bij de klant.

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040