01 BLOG

Blog

Hollands Wild logoU heeft de afgelopen jaren vast veel gehoord over ganzen. Dat ze vanwege de overlast en schade in natuurgebieden op gecontroleerde wijze bejaagd mogen worden. En dat de ganzen maar mondjesmaat de weg vonden naar de consument en daardoor veelal vernietigd werden. Dat is natuurlijk een verspilling. Die situatie is niet echt veranderd. Nog steeds is er een groot probleem met de afzet van ganzen.
 Ik heb gelukkig een bedrijf gevonden dat ganzen uit de Nederlandse polders op een krachtige wijze op de markt zet, ‘Hollands Wild’. Zie hier hun website. En we verkopen hun producten nu ook. Wat doet Hollands wild? Ze controleren dat de ganzen echt uit de Nederlandse polders komen. En dat ze geschoten zijn door jagers die ze zelf kennen en goed opgeleid zijn.

Maar minstens even belangrijk is dat ze goed nagedacht hebben hoe ze gans ‘in de markt zetten’. Gans als zodanig is nauwelijks meer bekend bij de Nederlandse consument. Lang niet iedereen weet daarom hoe om te gaan met dit stukje vlees. Hollands Wild heeft daarom gekozen om de producten alvast te garen. Ik heb het genoegen gehad om te mogen proeven, en ze hebben iets neergezet dat met recht spectaculair genoemd mag worden. De gekonfijte ganzenbout bijvoorbeeld. Voorgegaard in zijn eigen vet met wat kruiden en zout. Even opwarmen en je hebt iets waar je gezin of gasten heel aangenaam mee verrast. Zeker ook als het foodies zijn. Of de gerookte ganzenborst filet.. Ook zo’n topper.

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040