01 BLOG

Blog


big_Resized.jpgAlle lokale en landelijke media doken er vorig jaar bovenop, tot het Jeugdjournaal, Pownews en Hart van Nederland aan toe. In Nederland is een nieuwe vorm van varkenshouderij ontstaan ; Piggy’s Palace met haar PiPaporc vlees. De grote gele varkensglijbaan ging daarna de hele wereld over. 

 

hooiberg_Resized.jpg

Het PiPaPorc vlees is nu ruim een jaar op de markt. Meest kenmerkende van het Piggy’s Palace-concept is dat de ongecoupeerde biggen vanaf pakweg 10 kilo lekker buiten lopen op 1 hectare land mét modderpoel en dat ze een hooiberg als huiskamer tot hun beschikking hebben. Het oogt geweldig, die biggen en vleesvarkens die enthousiast rondjes rennen door de wei en genieten van hun glijbaan die uitmond in een modderpoel.Piggy’s Palace geboren uit Het Nieuwe Veehouden
Het idee voor het eigen vleesconcept is geboren binnen het project Het Nieuwe Veehouden. Hierin werken onder meer LTO, ZLTO, het ministerie van ELI en Wageningen Universiteit samen aan de ontwikkeling van duurzame vormen van veehouderij. Stegink was in 2011 een van de zes varkenshouderij-deelnemers, die allemaal op hun eigen bedrijf met innovatieve ideeën aan de slag gingen.familie_Resized.jpgStegink ontwikkelde een uitgebreid concept met twee varianten: PiPaPorc binnen en PiPaPorc buitenvarkens waarbij geen fysieke ingrepen worden gedaan (hele krulstaarten) en geen antibiotica maar met een speciaal eikeltjesvoer. Tevens werd Stegink benaderd door het Wageningse onderzoeksinstituut Rikilt, dat bezig was 65 verschillende soorten varkensvlees te analyseren. In december 2012 bleek uit de Rikilt-rapportage dat van Steginks buitenvarkensvleesvariant enorm hoog scoorden op geur, smaak en onverzadigde vetzuren.. Die hadden 70 procent meer onverzadigde Omega 3 en Omega 6 vetzuren dan gangbaar varkensvlees.


Kom kijken en beleef de varkenshouderij
Iedereen is welkom om bij Piggy’s Palace te komen kijken en de varkenshouderij te beleven. Het is ook mogelijk om met groepen te komen en diverse spelen rondom de varkens met de gele glijbaan te ervaren.Velen gingen U al voor om bv het spel Piggy’s Catch te spelen en dit jaar zal er een nieuw element georganiseerd gaan worden waarbij Horror en varkens samenkomen in het thema “The Pigs in the Dark”……..

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040